Monday, January 23, 2017

iFly Micro Drona Evolio Atentionari.. mai putin cunoscute

Vreti sa va luati o micro drona sau una de la Evolio iFly ?
Mai ganditi-va!
Micro Drona - Atentionari.. mai putin cunoscute


1. Firele de par capilar, mai lungi de 2cm, mai ales cele de fata, subtiri si flexibile, se infasoara in jurul axului elicelor si impiedica reglarea corespunzatoare a vitezei, care este absolut necesara pentru manevrarea si stabilitatea micro dronei iFli Micro de la Evolio.

2. Loviturile de pereti, si mai ales de beton sau gresie, nu numai ca rup si indoaie elicele, dar indoaie si axul motorului - motorul merge mai greu (nu se mai poate zbura), sau nu porneste decat uneori sau daca ii dai un impuls.

3. Desi bateria are un circuit de protectie inclusa, desi incarcatorul opreste alimentarea bateriei atunci cand voltajul depaseste valoarea nominala... Un lant e atat de puternic cat este cea mai slaba veriga a sa. Bine ca nu a luat foc - da, asta se poate intampla si se intampla destul de frecvent la bateriile cu litiu, mai ales cand e vorba de drone, la acre descarcarea are loc intr-un interval de timp foarte scurt, pentru ca in clipa urmatoare copilul sa o puna din nou la incarcat..

4. Ca sa reziste mai mult timp, micro-motoarele trebuiesc rodate. Descarcam bateria de cageva ori cu ele turate la 50%. Motorasele au doua bobine cum am presupus si au doua lamele elastice aurite care in miscarea de rotatie inchid circuitul prin cele doua bobine, alternativ. Cand sunt noi, contactul imperfect suprasolicita atat bobinele cat si sarma. Vezi Solutiile gasite de mine in 5 minute si ratate de Evolio intr-o saptamana.

Vezi si celelalte articole despre iFly Micro Drona Evolio.

No comments:

Post a Comment